akilliset-ostokset-rahoitetaan-pikavipil

Pikalainat on ollut taloudellisessa ahdingossa oleville murheen kryyni. Pikalainauudistuksen jälkeen tilanne ei oikeastaan ole korjaantunut, vaan osa yhtiöistä myy edelleen luottoja lähes samalla korolla kuin aiemminkin. Tämä onnistuu laissa olevan porsaanreiän takia: yhtiöt myöntävät 2000 euron luoton, tai oikeammin luottotilin tai tililuoton, millä nimellä sitä nyt kutsutaankaan, josta sitten voi nostaa haluamansa summan. Vaikka sen satasen. Luottotilin korko- ja käsittelykulut nousevat sitten huimiksi.

Onneksi suurin osa yhtiöistä, jotka jäi toimimaan, toimivat kuitenkin vastuullisesti. Todelliset vuosikorot ovat tililuotoissa edelleen korkeat, koska kaikki mahdolliset lainanhoitokulut otetaan asiakkaasta irti, mutta on se nyt kohtuullisempaa kuitenkin kuin taannoiset pikavipit. Riippuu tietysti summasta ja maksuajasta paljon. Kun itse kerran kokeilin hakea luottoa, todellinen vuosikorko oli 39 prosenttia.

Erikseen ovat taas ne yhtiöt, jotka tarjoavat palveluitaan pelkästään myyjäliikkeiden kautta. Näissä on melko lailla samanlaisia ehtoja ja korkoja kuin suoraan haettavissa pikalainoissa ja tililuotoissa.

Joustoraha on ilmeisesti suhteellinen vastuullinen lainantarjoaja. Se on suomalainen maksupalvelu, joka tarjoaa joustavan ja turvallisen maksupalvelun yli 4000 kotimaisessa verkkokaupassa ja kivijalkamyymälässä. Joustorahaa käytetään aina suoraan tehtävään ostokseen, sitä ei voi hakea erikseen. Joustorahalla saa ostoksille 14 vuorokautta täysin korotonta maksuaikaa. Halutessaan voi maksaa ostokset myös joustavasti 1-12 kuukauden maksuajalla.

Käyttäessä Joustorahaa ei siis joudu ostamaan sikaa säkissä – voi tutustua tuotteeseen ensin ja maksaa siitä vasta jälkikäteen. Joustoraha on tarkoitettu kaikille raha-asiansa hyvin hoitaneille 20-75-vuotiaille Suomen kansalaisille. Verkkokaupassa Joustoraha Lasku & Osamaksu valitaan kassalla maksutavaksi. Tämän jälkeen valitaan lasku (14 päivää maksuaikaa) tai haluttu kuukausierä. Maksun vahvistamiseksi tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset ja Joustorahan asiakastiedot. Joustoraha toimii joustavana maksutapana myös kivijalkamyymälöissä. Valitse kassalla maksutavaksi Lasku & Osamaksu ja tunnistaudu henkilöllisyystodistuksen avulla – Joustorahalla maksaminen ei vaadi papereiden täyttelyä tai muita kysymyksiä. Kivijalkamyymälästä tehdyt ostokset maksetaan automaattisesi 14 vuorokauden maksuajalla, mutta laskun voi muuttaa helposti myös osamaksuksi. Joustorahan lasku on täysin koroton – maksat 14 päivän laskutusajasta vain 4,90 euron laskutusmaksun. Osamaksussa vuosittainen korko on 29% ja laskutusmaksu 4,90 euroa / lasku. Joustorahalla voi tehdä ostoksia verkkokaupassa 1000 euroon ja myymälässä 600 euroon saakka.

Aika korkea korko noissa on, Klarna tilissä taitaa olla just samanlainen korko mun mielestä. Käsittelymaksut on myös klarnassa samaa luokkaa, samoin eräässä ruotsalaisessa lainantarjoajassa, jota kerran katsoin yhtä ostosta varten. Klarna Tilin ostoraja on myös korkeintaan 2000 euroa, vaikka sitä ei missään firman nettisivuilla ilmoiteta, mikä on mun mielestä tyhmää. 

Paljon halvempaa olisi ostaa vaikka luottokortilla sanon minä...